informace

Zadal: Tomáš Kejzlar, 04.02.2007 21:12

souvislosti

Mimina 3 mesice -

Torpeda-2008 -

Siki: u východočeského moře -

Lilly: malá velká rekapitulace -

První výstava roku 2008 - 11. ledna 2008 jsme se zúčastnili výstavy v...

Zipík: můj Silvestr 2007 - Zipík - vnuk naší Čenynky - nám napsal,...

Nový rok 2008 v Jičíněvsi - Aneb "jak na Nový rok, tak po celý...

Silvestr 2007 v Jičíněvsi - Jak jsem strávili poslední den roku 2007? To...

Vánoce 2007 v Jičíněvsi - Ahojky všichni, vánoce jsem si užili...

Velká oslava s výletem - V sobotu 15. prosince se naše smečka spolu s...

Pepušák: z mého života

Zdravím jednu z našich nejoblíbenějších smeček z Jičíněvsi ze Strašnic :) a hlavně moji maminku! Koukám bratránek Bazzík mě předběhl, takže i já přidám pár řádek o sobě, jak se mám, co dělám a tak :)

26. ledna tomu bude už rok, co jsem se nastěhoval k mému bráškovi Bertíkovi - malému trikolornímu čertíkovi :))) ... a za tu dobu se z nás stala taková malá nerozlučná dvojka... i když ze začátku se mu moc nelíbilo, že se najednou musí dělit o pozornost, o mističku, o hračky a hlavně o pánika, protože já jsem mnohem mazlivější a rád si nechám od paničky něco vyprávět a přitom se drbat po hlavičce, tahat za ouška.. prostě kompletní servis jak má být. Ovšem ona už ta nerozlučná dvojka není až tak aktuální, protože k nám do smečky přibylo ještě malé Bazzulátko v podobě blonďatého Zipíka, takže už jsme oproti páníkům v převaze.

No, a protože jsem malé Crazyňátko, tak se mnou pánici zažívají opravdu občas perné chvíle :) neustále jsem v pohybu, i když ostatní třeba už spinkaj, tak já koukám, co by se dalo dělat a nebo si provokativně sednu do rohu a svým pohledem hypnotizuju paničku či se ji snažím přinutit ke spolupráci tj. hraní s mičkama... to prostě miluju a nebo alespoň to mazlení. Samosebou se snažím přemluvit ke spolupráci i bráchy, takže to je pak rachot :) Lítáme po bytečku, honíme se, hryžeme, používáme nejrůznější finty a hlavně jsme přesvědčení o tom, že nej hračku má ten druhý :D a když už fakt nemůžeme, tak jdeme do hajan, kam jinam než do pelíšku tedy postýlky. Jinak kdo si myslíte, že ráno první vyskočí z postýlky, jakmile se otevřou dveře do kuchyně. No přece já Pepušák, někdo té paničce musí dělat u snídaně společnost. Způsobně si vyskočím na židličku a koukám, co se bude dít. No většinou zůstane jen u toho koukaní.

Musím se ale pochlubit, že jsem se jako ještě odrostlejší štěndo podílel na výzdobě kuchyně, i když Bertík tomu dal dobrý základ v podobě trošku upraveného lina a záclon, asi se mu nelíbil vzorek či co. Já jsem byl důmyslnější. Za vlast padla lavice, ohlodal sem trochu skříňky a židle. Vrcholným číslem bylo otevření lednice a její rabování. To už byla ale konečná, páníci dostali strach, že se nám může něco stát, takže nám vyhraničili prostor, kde můžeme byt, tam nám dali spoustu hraček, pelíšek, ňáké mňamky. A bylo po srandě. Páníci prostě jaxi nepochopili, že jsme se jen snažili naznačit, že by to chtělo novou úpravu kuchyně. A dočkali jsme se :)))

Ale aby bylo jasno, nejsme žádní gaučáci, takže jezdíme hodně na výlety s naší nejoblíbenější pražskou smečkou z Vršovic, ale i s ostatníma bíglíkama s Clubu vyletníků. Aby toho nebylo málo, tak jsme s Vršovickou smečkou založili Prague beagle gang (PBG) a konáme pořádek po celé Praze :))) Ostatně více o našich výletech a akcích je na našem webíku. Ovšem nezapomenutelné akce jsou když se u nás doma slezou naše dvě nejmilejší smečky, a to pravě ta Vršovická a Mártyho smečka z Plzně, to je to pravé řádění. Bertík takové nadšení jako já moc nevyjadřuje, spíš mu to v hlavě šrotuje, jestli jako tohle u nás zůstane napořád a má v očích děs :D

Málem bych ještě zapomněl, tento rok mě samosebou čeká také pár výstaviček, přeci jen musím se občas předvést v celé své kráse ostatním, i když já osobně raději ty roštárny a běhaní s kámošema. Strejda Marty si vzal na starost mou a Zipíkovu výstavní kariéru. Samosebou ale nehodláme zanedbávat výletování a víkendové prochajdy s PBG a Anetkou a Zipíkovou sestřičkou Jackie.

A hlavně se těšíme na jaro a jarní setkáni u vás, pokud tedy bude, my doufáme, že ano, protože naposledy se nám u vás mocinky libilo :)

Za celou smečku ze Strašnic zdraví Pepušák

Ps. Jsem to ale skleróza. Víte, co ještě rád dělám? :) Baví mě docela dělat různé taneční kreace s paničkou. Pro piškotku dělám otočky okolo paničky, dělám pár tanečních krůčků dopředu i zpět, proplétám se šikovně kolem paničky ... jako když sem se učil sla-lom apod. No možná jednou budu králem bíglího parketu ;-)


 

Komentáře

  1. Pepušák · 05.02.2007 22:58

    Ahojky Bublino, no tak to já se budu těšit na společné řádění, proženu vám tam všem kožíšek ;-) ...... jůůůůůůůůů.. už aby ty akce v Jičíněvsi byly :)

  2. Bublina · 04.02.2007 21:34

    Ahojky Pepí, koukám, že o moc přicházíme, musím přemluvit paničku a zařádíme společně. Jinak i my chystáme v Jičíněvsi velké akce :o)) máte se na co těšit.

Vaše jméno*:

E-mailová adresa (nebude zobrazena)*:

Webové stránky*:

Text komentáre*: